Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

'Marka ihracatını görebilecek konuma geleceğiz'

8 Ocak 2013 Salı::

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü (TPE) arasında ‘Veri Değişim Protokolü’ imzalandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan arasında ‘Veri Değişim Protokolü’ imzalandı. Anlaşmayla, Türkiye’nin 2023 yılı 10 uluslararası marka hedefi doğrultusunda ihracatta marka bilgisinin takibi, ulusal ve uluslararası marka verilerinin güvenli bir şekilde güncel tutulması amaçlanıyor.

Protokol öncesi konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız, yapılan anlaşmanın amacının iyi hizmet edebilmek olduğunu söyleyerek, markalaşma çabalarının ancak güçlü bir 'eko sistem'de başarıya ulaşabileceğini savundu. Türkiye’de markalaşmanın 2000’li yıllarla başladığını belirten Altunyaldız, ‘Turqualiy Projesi’nin, Türk malı imajının geliştirilmesi ve Türk markalarının küresel alanda rekabet edebilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

“MARKA İHRACATINI GÖREBİLECEK KONUMA GELECEĞİZ”
Markaların, tüm aktörlerin ortak çalışmasıyla oluşabileceğini ifade eden Altunyaldız, “Marka; kararlı, tutarlı ve sabırlı bir dönemin ürünüdür” dedi. Markalaşma sürecine ilişkin hedeflerden de bahseden Altunyaldız, “Dünyadaki küresel markalardan 10 tanesinin Türk markası olma hedefimiz var. Protokol sonucunda artık ülke bazında bu yıl içerisinde ne kadar markalı ürünü hangi ülkeye göndermişiz, firma ya da marka bazında hangi firmadan ne kadar marka ihraç etmişiz bunu göreceğiz. Marka ihracatını görebilecek konuma geleceğiz” diye konuştu.

“BİR SONRAKİ HEDEFİMİZ, KATMA DEĞERİ YÜKSEK MARKALAR OLUŞTURMAK”
TPE Başkanı Asan, 2012 yılı patent başvuru rakamlarına ilişkin bilgiler vererek, “2012 yılında patent başvuruları ulusal ve uluslararası alanda 15 bin 800’e ulaştı. Yerli patent başvurularında artış oranı yüzde 20’nin üzerinde. 110 binin üzerinde marka başvurusu oldu ve bu konuda Türkiye’de yeterince bir farkındalık oluşturuldu. Bir sonraki hedefimiz, katma değeri yüksek markalar oluşturmak ve markalaşmaya önem vermek” ifadelerini kullandı.

2023 yılında 10 küresel marka oluşturmanın yanında başka hedeflerinin de olduğunu dile getiren Asan, en az 50 bin yerli patent başvurusunu öngördüklerini belirterek, bunlardan da ticarileşen bir oranı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında ‘Veri Değişim Protokolü’ imzalandı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.